Productieproces, banden, fabriek

Giti Tire opent nieuwe centra in Amerika en Duitsland

Giti Tire gaat in Amerika en Duitsland nieuwe centra openen. Op die manier worden de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van de producent verder uitgebreid. De nieuwe centra gaan samenwerken met al bestaande faciliteiten in China, Indonesië en Groot-Brittannië. 

Giti Tire is producent van onder andere GT Radial, Primewell, Runway en Dextero.

Amerika

In het nieuwe Noord-Amerikaanse centrum in Akron (Ohio) zullen verschillende soorten banden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd worden: van passagiersauto’s tot busbanden en exemplaren voor zware vrachtwagens.

Volgens projectleider Hamid Aboutorabi is de locatie van het nieuwe onderzoekscentrum in Ohio succes verzekerd. “Akron is nog steeds de rubber-hoofdstad van de wereld als het gaat om beschikbare academische en commerciële kennis op dat gebied .”

Groei

Het Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Duitsland wordt in Hannover gerealiseerd. Naast bedrijfswagenbanden zullen hier ook banden voor personenauto’s, 4×4-  en bestelautobanden ontwikkeld worden.

Directeur Wim Reijmerink van Truck Tyre Partner is erg te spreken over de uitbreiding van de Europese R&D-afdeling van de bandenproducent. “Om verder te kunnen groeien binnen de Benelux was voor ons een nog breder leveringspakket noodzakelijk. En de producten die wij verkopen moeten specifiek afgestemd zijn op de eisen van de Europese klant.” Reijmerink stelt dat de uitbreiding van Giti Tire maakt dat er in de toekomst beter aan de vraag vanuit de markt voldaan zal kunnen worden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.