Holland Tyre wordt distributeur van Chinees merk Marcher

Groothandel Holland Tyre is vanaf begin augustus exclusief distributeur in de Benelux van de producten van het Chinese bandenmerk Marcher. Vanaf dan verkoopt het bedrijf, naast zijn bestaande artikelen, ook banden in exclusieve maten van het Aziatische merk.

De eerste band die opgenomen wordt in het assortiment is de maat 66/44.00X25. Deze diagonale ’flotation’ band heeft een draagvermogen van zevenduizend kilogram, bij een maximale snelheid van vijftig kilometer per uur en een hoogte van 1.720 millimeter en een breedte van 1.075 millimeter.

Assortiment

Sales manager Bastin Panneman van Holland Tyre legt uit: ”Gelet op de vraag vanuit de markt zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte fabrikant voor een aantal exclusieve maten, als toevoeging op ons bestaande assortiment. Met Marcher hebben we een fabrikant gevonden die kwalitatief hoogwaardig is, met een goed prijsniveau.”

Holland Tyre werd in 1973 opgericht als groothandel voor de im- en export van banden, wielen en velgen voor landbouw, industrie, grondverzet en groenvoorziening. Na jarenlang gevestigd te zijn geweest in een voormalige fabriekshal, zit het bedrijf sinds 2001 in een modern pand op een bedrijventerrein aan de rand van Assen. Het Drentse bedrijf beschikt ook over een magazijnruimte van vijftienduizend vierkante meter.

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.