BAUMA, 2013, beurs

Goodyear introduceert nieuwe radiaalband voor industriële toepassingen

Bandenfabrikant Goodyear heeft een nieuwe radiaalband geïntroduceerd voor industriële toepassingen. Het betreft de Goodyear EV-4C. De presentatie vond plaats tijdens de beurs BAUMA 2013 in het Duitse München.

De EV-4C is de nieuwste aanvulling binnen het complete bandengamma van Goodyear voor haven- en industriële toepassingen. De nieuwe band is vooral ontworpen voor het gebruik onder straddle carriers die worden gebruikt in havens overal ter wereld. De banden in de EV-serie worden ontworpen om zwaar gewicht te dragen.

Radiaalband

Ze bieden dan ook een uitzonderlijke stabiliteit. De nieuwe radiaalband beschikt onder meer over een innovatief, met de computer ontworpen, loopvlak dat trillingen bij het rijden beperkt. Daardoor wordt ook het comfort van de band vergroot. De banden zijn voorzien van een nylon zijwandversteviging.

Een dergelijke versteviging zorgt er voor dat het risico op impactschade beperkt wordt. Daardoor is de kans op het langdurig stilstaan van het voertuig kleiner en kunnen kosten bespaard worden. Ook de gordellagen en het karkas zijn aangepast en versterkt. Zo is zowel de stabiliteit als de productiviteit verhoogd.

Goodyear

De radiaalbanden kunnen ingezet worden voor zowel containerverwerking als andere toepassingen. Door het CAD-ontworpen loopvlak biedt de EV-4C ook bij een natte ondergrond uitstekende grip, tractie en remprestaties. Het diepe profiel van de band leidt tot betere prestaties en een hogere duurzaamheid.

Volgens Frank Löb, sales manager OTR banden bij Goodyear Dunlop Tires Germany GmbH, past de band uitstekend bij het werk in industriële toepassingen. “Binnen de containeroverslag wordt gewerkt volgens een strak tijdschema, met name bij het laden en lossen van schepen. Snelheid en betrouwbaarheid zijn dan ook belangrijke factoren. De EV-4C biedt zowel snelheid als betrouwbaarheid.”

Hoge stabiliteit

Löb meent dat de band door het robuuste ontwerp van de band gecombineerd met de hoge stabiliteit en productiviteit zeer aantrekkelijk is voor de klanten van de bandenfabrikant. De band is vanaf heden verkrijgbaar in de maten 16.00 R 25 en 480/95 R 25.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.