Vredestein komt met nieuwe allseason-band Quatrac 5

Vredestein introduceert een compleet nieuwe generatie 4-seizoenenband: de Vredestein Quatrac 5. De band is de opvolger van de, naar eigen zeggen, succesvolle en veelgeprezen Quatrac 3. Het bedrijf denkt dat de nieuwe band alles in zich heeft om opnieuw de maatstaf in zijn segment te worden.

Net als alle banden van Vredestein, is ook de nieuwe Quatrac 5 ontwikkeld in het internationale research and development center van Apollo Tyres in Enschede. Talloze, onafhankelijke tests door consumentenorganisaties en verkeersclubs bewijzen volgens het bedrijf dat Vredestein staat voor veiligheid, duurzaamheid en topprestaties.

Loopvlak

De nieuwe Quatrac 5 kenmerkt zich ook door het fraaie, a-symmetrische design van het loopvlak, een uitgekiende symbiose van een winter- en zomerband. Het profiel aan de zomerzijde, met verlaagde air-ratio, zorgt voor een uitstekende handling, volop stuurprecisie en veel dwarsgrip op droog en nat wegdek.

De winterzijde, met zijn lamellentechnologie, garandeert grip op een koude of besneeuwde ondergrond. Opvallend is de a-symmetrische buitenste langsgroef, waarvan de randen onder verschillende hoeken in het loopvlak zijn geplaatst. Hiermee is de stijfheid van de band nog eens extra geoptimaliseerd, wat resulteert in meer stabiliteit en verbeterde handling op droog wegdek.

Grip

Diverse nieuwe technologieën maken hun debuut in de Quatrac 5, zoals de ‘3D grip claws’. Deze zijn aangebracht tussen de lamellen in het midden van de band en zorgen voor perfecte grip in bochten. De technologie maakt het bovendien mogelijk om snel te accelereren, zelfs op besneeuwd en ijzig wegdek.

Ook niet onbelangrijk: de nieuwe band reduceert het brandstofverbruik dankzij een lage rolweerstand. Voeg daarbij de korte remweg op nat wegdek plus een zeer gering afrolgeluid en het is duidelijk dat de Quatrac 5 goed scoort op alle onderdelen van het EU-bandenlabel. Dat levert terecht het predicaat ‘groene’ band op. De nieuwe band is bovendien voorzien van het ‘Three Peak Snowflake’-symbool en de reguliere M&S-codering. Daarmee voldoet deze 4-seizoenenband aan de richtlijnen die gelden in landen met een winterbandenplicht.

Lees ook: Apollo breidt capaciteit van fabriek uit

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.