Continental, wedstrijd, studenten

Studenten ontwikkelen racebanden voor Continental Tires

De Duitse bandenfabrikant Continental biedt jong talent de kans hun kennis en ervaring in te zetten binnen de International Young Talent Competition onder de naam Formula Student. Aan deze wedstrijd doen wereldwijd 39 teams mee.

Studenten krijgen tijdens deze wedstrijd de mogelijkheid om racebanden te ontwikkelen. De banden zelf worden geproduceerd in Hanover-Stöcken bij Continental maar, worden door ontwikkeld door de studenten. De studenten ontwerpen en presenteren hun eigen design en ondernemingsplan voor eenzits-auto’s voor de race- en motorsport. Het gaat hierbij om elektrische auto’s of hybride voertuigen.

Bandentest

Om te kijken of de auto’s werken, binden de teams onderling de strijd met elkaar aan tijdens praktijkdagen op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Deze vinden plaats op 7 en 8 juni. Dit evenement biedt de mogelijkheid voor de studenten om het ontwerp en de ontwikkelingen van hun voertuig voor een jury te presenteren. Deze jury bestaat uit experts uit de motorsport, automotivesector en toeleveringsindustrie.

Formula Student bestaat sinds 1981, zij het in een gewijzigde formule. Vorig jaar deden in totaal 110 internationale teams mee aan de race op de Hockenheimring. De beoordeling door de jury vindt plaats vanaf 30 juli tot en met 4 augustus. De competitie wordt afgesloten met een groot evenement van 6 tot en met 8 september in de Contidrom bij Hanover.

Auteur: Jose van der Wegen

1 reactie op “Studenten ontwikkelen racebanden voor Continental Tires”

Bart Pals|02.08.13|12:21

Test