Bob Winger, Wayne Gerdes, Philip Robertson, Volkswagen, Passat, banden, eco, brandstofverbruik

Volkswagen Passat haalt WR in brandstofverbruik op Continental-banden

Wayne Gerdes, left, Bob Winger and Guinness World Records adjudicator Philip Robertson, right, pose for a photo following the Guinness World Record certificate presentation on Monday, June 24, 2013 at Volkswagen Group of America headquarters in Herndon, Va. Volkswagen’s Passat TDI challenged and broke the existing Guinness World Record® achievement for the “lowest fuel consumption-48…

Een Volkswagen Passat heeft een wereldrecord behaald als het gaat om het verbruik van brandstof. De Volkswagen Passat TDI Clean Diesel reed op Continental-banden, de zogenoemde PureContacts met EcoPlus technologie.

Volgens Continental USA slaagden twee rijders er in 77,99 miles per gallon te rijden. Dat komt neer op iets meer dan 3 liter per 100 km. Het oude record stond volgens Continental op 67,9 mpg (3,45 liter per 100 km). Met het nieuwe Guinness World Record voor de Volkswagen Passat TDI Clean Diesel wordt ook het record van de hybride uit de boeken gereden. De hybride kwam uit op 64,5 mpg (3,67 l/100km).

Continetal

Volgens Travis Roffler, director of marketing voor Continental Tire, is het bedrijf erg trots op de geleverde prestatie. Het is immers de tweede keer in amper twee maanden dat banden van Continental werden gebruikt voor een Guinness-recordpoging.

Eerder dit jaar, op 11 mei, reed Johan Schwartz het Guinness World Record voor de langste aaneengesloten run aan flarden. Hij deed dit in een BMW M5 Sedan op ContiSportContact 5P’s bij het BWM Performance Center in Greenville, South Carolina, in de Verenigde Staten.

EcoPlus

Volgens Roffler is Continental blij met het vertrouwen dat BMW en Volkswagen in de Duitse banden hebben gesteld om deel te nemen aan de recordpogingen. Roffler is er van overtuigd dat het vertrouwen in de banden de records mede mogelijk hebben gemaakt.

Voor de meest recente recordpoging werd in twee weken tijd door twee chauffeurs zeker 8.122 mijl gereden. Dat is 13.071 kilometer. Gedurende de rit werden  48 staten van de Verenigde Staten aangedaan.

Rolweerstand

De EcoPlus Technologie van de PureContact-band verbetert de brandstofefficiëntie door het verminderen van de rolweerstand. Daarnaast zorgt het voor een optimale balans met een uitzonderlijke grip op nat wegdek en een langere levensduur van het loopvlak.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.