RFID, band, Michelin, rubber

Michelin geeft patent voor RFID vrij voor standaardisering

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft de patenten voor RFID-technologie vrijgegeven om zo te kunnen komen tot een wereldwijde standaard op dit gebied. Michelin is een erkend leider op dit gebied.

De Michelin-groep zet al langer in op het creëren en bevorderen van geharmoniseerde internationale normen voor RFID-technologie voor banden. De praktijk heeft aangetoond dat banden met ingebedde RFID-technologie de band-tracking helpen verbeteren gedurende de levenscyclus van de band.

Standaard

Om de inzet en ontwikkeling van de RFID-technologie te versnellen is het zaak dat er een wereldwijde standaard komt.  Mede daarom heeft Michelin besloten kosteloos patenten vrij te geven indien deze zouden overlappen met de goedkeuring om te kunnen komen tot een standaard.

Daarbij wordt wel een voorwaarde gesteld aan licentienemers. Iedere potentiële licentienemer verbindt zich ertoe om bij een van haar huidige of toekomstige patenten de weg van Michelin te volgen, mochten deze overlappen bij de goedkeuring of uitvoering van de licentie.

RFID-technologie

Volgens Terry Gettys, Executive Vice President R&D bij Michelin, bestaat de RFID-technologie al enkele jaren en gebruikt Michelin deze ook al langer. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 gebruikte Michelin de technologie op bussen om de veiligheid en operationeliteit te verbeteren.

Michelin gelooft dat een wereldwijde standaard de enige mogelijkheid is om de totale transportsector van de RFID-technologie gebruik te laten maken. Het vrijgeven van de patenten voor RFID-technologie moet daarbij helpen.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.