Hankook bouwt testcentrum in Zuid-Korea

Aquaplaning ist ein Kriterium des Sommerreifentests. Abdruck mit Quellenangabe GTÜ honorarfrei

Hankook investeert 240 miljoen dollar in de bouw van een nieuw testcentrum in Zuid-Korea. Op de locatie zal ontworpen, ontwikkeld, getest en geanalyseerd worden, zo maakte de bandenfabrikant bekend. De bouw van het Hankook Tire Test Engineering Center gaat naar verwachting zeven jaren in beslag gaan nemen.

Naar zeggen van de fabrikant zal het het grootste ‘research en development’-bandencentrum van Zuid-Korea worden. Dit bij Sangju City op zo’n 160 kilometer ten zuidoosten van Seoul.

Testbaan

Op de testbaan van bijna 30 kilometer moeten verschillende wegomstandigheden van over de hele wereld worden gesimuleerd. Op die manier wil Hankook inspelen op diverse klimaten en zo verschillende markten gaan bedienen.

Het bedrijf verwacht 370 man personeel onder te kunnen brengen in het nieuw te bouwen centrum. Naast het testcentrum zijn ook de realisatie van een rijcentrum en een zogenaamd ‘children’s safety experience zone’ in de bouwplannen opgenomen.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.