Goodyear levert banden voor Fiat 500

Fiat heeft de Goodyear EfficientGrip gekozen als officiële band voor de Fiat 500 en de cabrioletuitvoering Fiat 500C. De Fiat 500L Trekking wordt daarnaast uitgerust met de Goodyear Vector4Seasons-banden. Voor de EfficientGrip werd gekozen vanwege de lage rolweerstand. De Vector4Seasons staat bekend om zijn brandstofbesparende werking en de weerstand tegen aquaplaning op natte wegen.

De Fiat 500 is in ruim honderd landen verkrijgbaar. Sinds 2007 zijn er meer dan 1,1 miljoen exemplaren gebouwd.

Efficient Grip

“De EfficientGrip-banden zijn gemaakt om brandstof te besparen en de kilometrage tussen bandenwissels te verhogen”, zo stelt Goodyear EMEA-directeur Hugues Despres. “Door hun rubbersamenstelling met silica wordt de levensduur van de band verlengd. Klanten kunnen er  dus meer kilometers mee af kunnen leggen. Dit terwijl de lage rolweerstand de brandstofkosten en de CO2-emissies helpt te verlagen.”

De band wordt in de maat 195/45R16 84V afgenomen. Het loopvlak en de opstelling van de lamellen heeft volgens de producent een kortere remafstand op een nat wegdek tot gevolg.

Vector4Seasons

De Vector4Seasons draagt het sneeuwvloksymbool en heeft een rubbersamenstelling die geschikt is voor alle weersomstandigheden. De vlakkere contouren van de band maken daarnaast dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Dit komt het brandstofgebruik ten goede.

De banden hebben volgens de fabrikant naast de betere weerstand tegen aquaplaning ook een kortere remafstand op ijs.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.