Dunlop, motorband, RoadSmart 2

Dunlop RoadSmart II motorband op nieuwe BMW R1200GS

Dunlop heeft de RoadSmart II uitgebracht in nieuwe maatvoeringen, die BWM heeft gekozen voor haar nieuwe R1200GS. De RoadSmart II is ontwikkeld voor uitstekende allround-prestaties. De R1200GS is het meest succesvolle model van BMW Motorrad. In 2013 zijn er bijna 30.000 exemplaren verkocht, bovenop de tienduizenden die er sinds de introductie van de motor in 2004 al over de toonbank zijn gegaan.

De reden dat de RoadSmart II goed bij de R1200GS past is dat de toegepaste technologieën voor een hoge mate van stabiliteit zorgen en optimale prestaties bieden voor diverse zware en sterke motorfietsen, van naked bikes tot grote reis-enduro’s.

Technologie

JointLess Belt (JLB) technologie: een karkasopbouw waarbij een lang koord met variabele spoed om het karkas wordt gewikkeld. Op deze manier wordt een betrouwbaar, lineair stuurgedrag en een uitmuntende stabiliteit op hoge snelheid verkregen. JLB-technologie geeft de rijder optimaal vertrouwen dankzij de heldere feedback.

Multi-Tread (MT) technologie: combineert slijtvast rubber in het 20-25% beslaande middendeel van het loopvlak met een zachtere, stroevere rubbercompound op de zijkanten van het loopvlak. De rubbersoorten zijn ontwikkeld voor een hoge rechtuitstabiliteit, veel tractie, goede remeigenschappen en een hoge levensduur met sterk verbeterde grip in de bochten.

Motor

Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Motorcycle and Motorsport EMEA: “Dunlop heeft ingezien dat de RoadSmart II bijzonder goed bij de R 1200 GS past. Zowel de motor en de band hebben onafhankelijk van elkaar bewezen dat ze uitstekende allrounders zijn en dat ze een perfect paar vormen.”

“De optimale combinatie van tractie, grip, stabiliteit, comfort, wendbaarheid en feedback van de RoadSmart II zal bijdragen aan de rijbeleving van R1200GS-rijders. De RoadSmart II is ook opgewassen tegen alle weersomstandigheden. Dat geeft motorrijders de vrijheid om met meer vertrouwen te rijden.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.