LNC band bridgestone

Bridgestone zet in op smallere band met veel grip

Om tegemoet te komen aan de wensen binnen de markt heeft Bridgestone een band ontwikkeld met minder rolweerstand die toch veel grip biedt. De conceptband van Bridgestone heeft een bandenmaat van 155/55R19 en is vervaardigd onder het Large and Narrow Concept. In combinatie met een hogere bandenspanning, een nieuw profiel en een andere compound biedt de band 30% minder rolweerstand.

Bridgestone heeft de nieuwe band LNC gedoopt van Large and Narrow Concept. De LNC-banden kunnen voor montage onder een volgende of andere generatie voertuigen gebruikt worden. De nieuwe band maakt deel uit van het Ecopia-aanbod van brandstofbesparende banden.

30% minder rolweerstand

Door de banden een grotere verticale diameter te geven en de bandenspanning te verhogen verandert het contactvlak van de band. In vergelijking met een band in de maat 175/65R15 heeft de grote en smalle band ongeveer 30% minder rolweerstand. Daarnaast heeft een smallere band ook een lagere luchtweerstand.

De smallere banden bieden meer veiligheid in natte omstandigheden. De banden hebben namelijk een hogere contactdruk, waardoor zich minder water tussen de band en het wegdek verzamelt. In combinatie met het nieuwe profiel en een andere compound biedt de band 8% meer natte grip dan conventionele banden.

VW XL1

Auto’s die geschikt zijn voor de maat 155/55R19 zijn nog niet bekend. Maar de VW maakt al gebruik van smalle en grote banden. Al zijn die van Michelin, in de maat 115/80R15 voor en 145/55R16 achter.

 

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.