Lanxess, brandstof, app

App van LANXESS helpt klant bij keuze voor zomerbanden

Een speciale app van LANXESS om brandstof te besparen, helpt de klant bij keuze voor zomerbanden. De software in de app geeft snel antwoord op vragen die te maken hebben met het wisselen van banden. 

In totaal worden drie vragen gesteld. De eerste vraag luidt ‘hoeveel euro kan worden bespaard door montage van brandstofzuinige Groene Banden?’. De tweede vraag gaat in op ‘na hoeveel maanden de aankoop van die Groene Banden is terugverdiend?’.

Remafstand

De laatste vraag gaat in op hoeveel kilogram de banden helpen bij het verminderen van de CO2- uitstoot van het voertuig. Daar blijft het binnen de app. Er is ook nog een calculator beschikbaar voor het berekenen van de remafstand.

Daardoor kunnen klanten direct berekenen hoeveel meter korter de remafstand van hun voertuig op nat wegdek wordt als zij voor goede banden kiezen. Onder goede banden worden banden met een A- of B-label verstaan.

Rubberleverancier

De app die beschikbaar is voor Iphone en Ipad is gratis te downloaden. Verder is er een mobiele versie en internetversie te vinden op: http://app.green-mobility.com/. De app is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit van München en getest en gecertificeerd door TÜV Rheinland.

De praktijk toont aan dat de aanschaf van ‘Groene Banden’ binnen twee jaar terug verdiend kan zijn. Sinds LANXESS als rubberleveranciers voor de bandenindustrie de app heeft gelanceerd, is de rekenmodule al 185.000 keer gebruikt.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.