Volvo S60 Polestar

Volvo levert af-fabriek Bridgestone Potenza-band op S60 Polestar

De Zweedse autofabrikant Volvo heeft gekozen voor de Bridgestone Potenza-band als af-fabriek band voor de nieuwe Volvo S60 Polestar. Volvo heeft de band in de maat  235/40 R19 96Y uitgebreid getest en geschikt bevonden voor de nieuwe Volvo.

De Volvo S60 Polestar is een high-performance auto met 350 pk. Voor een dergelijke auto zijn ultra high-performance banden nodigzoals de Bridgestone Potenza, meldt Volvo.

Potenza

De Potenza staat bekend om de rijprecisie, een goede respons en voldoende stuurcontrole bij high-performance auto`s. Door het asymmetrische profiel van de band wordt onder natte en droge omstandigheden optimale veiligheid geboden.

Volgens Edwin Van Der Stad, Director, Sales OE, Consumer Business Unit bij Bridgestone Europe, is Bridgestone erg blij met de keuze van Volvo voor de Potenza. “De Potenza biedt een goede aanvulling op de kernwaarden van Volvo: veiligheid en prestaties.”

Vierwiel-aandrijving

De Volvo S60 Polestar is in een gelimiteerde oplage ontwikkeld voor de Australische markt. De van vierwiel-aandrijving voorziene Volvo S60 Polestar is daarmee een proefproject. De resultaten van de pilot in Australië zullen meewegen bij het wel of niet op de markt brengen van de auto op andere markten.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.