Hankook Tire, Global RnD Center 1

Hankook Tire wint Red Dot Award voor eMembrane-concept

De bandenfabrikant Hankook Tire Ltd. heeft een Red Dot Award ontvangen voor het eMembrane-concept. De band met de eMembrane-technologie is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Cincinatti.

Dat meldt ModernTireDealer.com. Hankook Tire Ltd. ontving de Red Dot Award binnen de categorie ‘Concept Design‘. De band met eMembrane-technologie is speciaal ontwikkeld voor zowel prestaties als doelgericht rijden in de stad. Daarmee is het een multi-use band.

Bandenprofiel

De band beschikt over een aantal bijzondere capaciteiten. Onder verschillende rijomstandigheden is de band in staat de interne structuur van het bandenprofiel te transformeren. Daardoor is de band in staat om duurzaam te rijden, oftewel eco-vriendelijk, maar ook dynamisch.

De band beschikt verder over een zeer innovatief loopvlak. Bij het rijden op hoge snelheid wordt het loopvlak gemaximaliseerd voor een optimale wegligging. Dit heeft een gunstig effect op het aansnijden van bochten en het prestatiegerichte rijden.

Autoband

Bij het rijden op lage snelheden is de band zo ontworpen dat het loopvlak juist zo min mogelijk het grondoppervlakte raakt. Het brandstofverbruik wordt daardoor geoptimaliseerd door het verminderen van de rolweerstand.

Omdat de band door deze eigenschappen regelmatig van rijstand verandert, is er een LED-systeem ingebouwd. Dit systeem zit in de zijwand van de band en geldt als alarmeringssysteem.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.