Opel Monza Comcept - © GM Company

Dunlop ontwerpt banden voor nieuwe Opel Monza Concept

Dunlop heeft de banden ontworpen voor de nieuwe Opel Monza Concept. Volgens de ontwikkelaars sluit het ontwerp naadloos aan op het strakke design van de auto. De aerodynamische lijnen van de Monza Concept zelf zijn in de band doorgevoerd, zodat ‘het totaalbeeld van de auto via de banden wordt doorgetrokken tot op het asfalt’. 

De ontwikkeling van de Dunlop-conceptband in de maat 245/35 R 21 ging begin dit jaar van start. De Monza Concept is gebaseerd op verregaande elektrificatie van de auto voor dagelijks gebruik. Dunlop ondersteunt het streven naar optimale efficiëntie met een lichtgewicht bandenconstructie met een lage rolweerstand.

Concept

De ontwikkeling van de conceptband voor de nieuwe Monza Concept sluit aan op Dunlops beoogde doel om toonaangevende constructeurs uit heel Europa bij te staan bij de lancering van nieuwe productiemodellen alsook conceptauto’s. Gedurende het ontwikkelingproces is er veelvuldig overleg geweest tussen de bandenfabrikant en Opel.

“Dit project bevestigt hoe graag we willen meewerken aan de evolutie van de autosector op het vlak van ontwikkeling. Het blijkt niet alleen uit onze technische kennis van zaken, maar ook uit ons oog voor visueel design”, stelt Helmut Fehl van Dunlops design- en ontwikkelingscentrum in het Duitse Hanau.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.