Winterbanden

Profile Tyrecenter spitst verkoop toe op band-velg combinaties

Profile Tyrecenter verkoopt deze winter 300 % meer band-velg combinaties dan vorig jaar. Met name wordt gekozen voor de goedkopere staal-velg combinatie in plaats van de lichtmetalen variant. Profile merkt ook op dat door de crisis steeds meer klanten voor een gespreide betaling kiezen.

De stijging van de aankopen van band-velg combinaties is vrijwel in zijn geheel toe te schrijven aan de online-verkoop. Profile Tyrecenter spits de verkoop steeds meer toe op band-velg combinaties. Gemiddeld besteden autorijders online voor €795,- aan de zogenaamde band-velg combinaties, die ze door de winter heen moet helpen.

Gemak

Goedkopere stalen velgen in de crisis winnen aan populariteit, hoewel volgens Profile het prijsverschil in vergelijking met de meer gelikte versie van gemiddeld €80,- niet groot is.

Volgens Luc van Bussel, CEO van Profile Tyrecenter kiezen consumenten online bewust voor band-velg combinaties: “Winterbanden en velgen kun je los van elkaar kopen, maar worden door de consument gezien als één product. Klanten kiezen online bewust voor het gemak.”

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.