Velgenhandel Wielkracht failliet door schuld van 240.000 euro

Bandenhandel Wielkracht BV uit Gorinchem is door de rechter failliet verklaard. Het bedrijf bestond sinds 2010 en is nooit uit de rode cijfers gekomen. De schuldenlast van ongeveer 240.000 euro was voor de leverancier van banden en velgen een onoverkomelijk obstakel geworden. Van een doorstart is waarschijnlijk geen sprake.

De rechtbank in Rotterdam sprak vorige week het faillissement uit van het vier jaar geleden begonnen bedrijf. ”Dat was natuurlijk ook geen makkelijke tijd om te beginnen”, zegt curator Albert Dunsbergen van Dunsbergen Noteboom Advocaten. ”Het bedrijf heeft uiteindelijk nooit winst kunnen maken.”

Doorstart

Wielkracht BV bestond op het laatst nog uit twee personen, inclusief de bestuurder. Eerder moesten al twee mensen het bedrijf verlaten om de kosten te drukken. Dat mocht echter niet baten. Plannen voor een doorstart zijn er momenteel niet. Inmiddels hebben acht partijen zich gemeld voor de inventaris. Vooral voor de banden en velgen is interesse.

Het bedrijf richtte zich met haar producten op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt. Klanten konden zowel afhalen als laten bezorgen aan huis of garage. Wielkracht kon meer dan tienduizend verschillende lichtmetalen velgen leveren en had daarmee volgens eigen zeggen het grootse assortiment sportvelgen, onder meer van de merken Alutec, Borbet, Evolution, GMP en Inter Action.

Tom van Gurp

Lees ook: Profile Tyrecenter verwacht doorstart van failliete vestiging Valkenswaard

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.