tijgermug

Bandenimporteurs bestrijden tijgermug in Weert en Oss

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is bij diverse bandenbedrijven begonnen met de bestrijding van de daar aangetroffen tijgermug. Bij importeurs in Weert en Oss zijn de Aziatische diertjes aangetroffen. Ook in Emmeloord en Assen werden onlangs tijgermuggen gevonden.

Met de bestrijding willen de NVWA en de bedrijven voorkomen dat de schadelijke mug zich verder verspreid. Het diertje kan schadelijk zijn voor de volksgezondheid, omdat het diverse ziektes zoals knokkelkoorts bij zich kan dragen.

Bandenbedrijven

Eind vorige maand werden al preventief vallen geplaatst bij diverse bandenbedrijven om eventuele muggen te vangen. De branche is gevoelig voor de tijgermug. Het insect nestelt zich graag in gebruikte banden, zeker als er een laagje water in staat.

Lees ook: Bandenhandel plaatst lokvallen tegen tijgermuggen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Bandenimporteurs bestrijden tijgermug in Weert en Oss”

Wilfred Reinhold|04.07.14|23:49

Hoezo “Bandeninporteurs bestrijden tijgermuggen”? Die importeurs bestrijden helemaal niets, die zorgen er juist voor dat met de banden tijgermuggen worden ingevoerd. Vervolgens zorgt de NVWA voor de bestrijding van de muggen, betaald door de belastingbetalers. Een wonderlijke wereld…