Bridgestone, fabriek, productie, banden

Bridgestone bouwt nieuwe productiefaciliteit in China

Bridgestone Corporation bouwt een nieuwe productiefaciliteit in China. De nieuwe fabriek voor de Chinese dochteronderneming Bridgestone (Shenyang) Tire Co., Ltd. maakt deel uit van een eerder geplande verhuizing.

De Shenyang fabriek is momenteel gevestigd in de stad Shenyang in de Chinese provincie Liaoning. De fabriek produceert banden voor vrachtwagens en bussen. De nieuwe fabriek zal op het chemisch industrieterrein van Shenyang gevestigd worden.

Bandenfabriek

De grond voor de nieuwe fabriek is overigens al in 2012 door Bridgestone aangekocht. De grond is goedgekeurd voor de bouw van productiefaciliteiten, zoals een bandenfabriek.

Voor de bouw van de fabriek en de productieinstallatie moet Bridgestone Corporation zeker 299,7 miljoen Amerikaanse dollar oftewel 24,5 miljard yen investeren. Na de verhuizing van de fabriek zal deze zo’n 395.000 m² groot zijn.

Banden

De productiecapaciteit van de Shenyang fabriek wordt in de nieuwe situatie geschat op ongeveer 5.000 banden per dag. Waarschijnlijk zal de bouw in 2014 gereed zijn, waarna datzelfde jaar de fabriek geopend zal worden.

De verhuizing zelf is nodig omdat het ontwikkelingsbeleid van de stad Shenyang is aangepast. Het beleid is bijgesteld na de verstedelijking van het gebied rondom de Shenyang fabriek.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.