ACM keurt overname Van den Ban door Inter-Sprint goed

Bandengroothandel Inter-Sprint mag definitief distributeur Van den Ban overnemen. Dat heeft de mededingingsautoriteit ACM besloten. De toezichthouder heeft geen redenen gevonden om de transactie te belemmeren. Door het samengaan van beide organisatie ontstaat de grootste distributeur van het land.

Twee maanden geleden werd al duidelijk dat Inter-Sprint plannen had om complete zeggenschap te verkrijgen over Van den Ban. Toen moest echter nog worden gewacht tot de ACM groen licht zou geven. Doordat een derde partij vragen had gesteld over de toekomstige transactie heeft een fiat van de toezichthouder langer op zich laten wachten dan de gebruikelijke vier weken.

Eigendom

Inter-Sprint heeft al een belang van vijftig procent in Van den Ban. De rest van het eigendom gaat nu ook over naar het bedrijf uit Moerdijk. De over te nemen partij zetelt in Hellevoetsluis en bestaat ruim veertig jaar. Er werken zo’n driehonderd mensen. Welke gevolgen de overname voor het personeel heeft, is nog niet bekend.

Tom van Gurp

Lees ook: Inter-Sprint wil Van den Ban Groep overnemen

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.