Pirelli, Volkswagen

Pirelli wint Group Award 2013 voor toeleveranciers Volkswagen

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli heeft onlangs de Group Award Global Champion 2013 voor toeleveranciers van Volkswagen gewonnen. Pirelli werd door Volkswagen onder meer geroemd om de globale partnership, de productkwaliteit, het concurrentievermogen, het projectmanagement, de innovatie en de flexibiliteit van het bedrijf.

Volgens Volkswagen beschikt Pirelli over de toewijding en het vermogen om te innoveren. Door de ontwikkeling van technologie wordt de technologische know-how van de onderneming onderstreept, evenals het vermogen om toekomstige uitdagingen aan te gaan .

Bandenfabrikant

De Volkswagen Group Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste leveranciers van de Duitse autogroep. Volkswagen beloont Pirelli om het feit dat de bandenfabrikant meer dan 200 homologaties produceert. Enkele topmodellen van bijvoorbeeld Audi zijn met deze homologaties uitgerust.

Daarnaast zijn er nog eens 250 homologaties in ontwikkeling. Hiervan zullen er de komende jaren veel van in productie worden genomen. Volkswagen krijgt nu in ieder geval al jaarlijks zes miljoen UHP-banden (Ultra High Performance) geleverd door Pirelli.

Deze banden worden onder meer gebruikt voor de volgende modellen binnen het Volkswagen-concern: Porsche Carrera, Boxter, Cayenne en Panamera;  Lamborghini Aventador en Gallardo; Bentley Continental GT en Flying Spur;  Audi A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q3, Q7, RS5, RS6 en TT;  Volkswagen Tiguan, Touareg, Phaeton en Golf.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.