Hankook, bandenfabrikant, hoofdkantoor

Hankook ook leverancier nieuwe Mercedes-Benz E-klasse

Bandenfabrikant Hankook Tire is door Daimler AG aangewezen als producent van de originele uitrusting voor de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse. Vanaf deze maand wordt de milieuvriendelijke Blue Efficiency-versie van de business limousine uitgerust met Hankook’s high-end Ventus S1 evo²-banden. Na de S-klasse is dit het tweede model in de serie waarvoor Hankook mag leveren.  

“Het feit dat beide modellen worden uitgerust met onze Ventus high-performancebanden toont zowel onze ontwikkelingscompetentie als onze productiekwaliteit aan”, stelt Jin-Wook Choi, directeur van Hankook Tire. “Het zet onze merknaam stevig op de kaart.”

Eigenschappen

Naast de veiligheids- en comfortgerelateerde aspecten als remeigenschappen en betrouwbaar gebruik, richtten de ontwikkelaars van de Ventus S1 evo² zich onder meer op richtingsstabiliteit en beperkt rolgeluid. Daarnaast werd naar zeggen van de bandenfabrikant de rolweerstand aanzienlijk ingeperkt.

Tijdens de testfase zou de band zich hebben onderscheiden door onder andere een fikse gewichtsafname. Het gebruik van lichte, duurzame staalsoorten ligt hieraan ten grondslag.

Slijtgedrag

Door het verlengen van de mengtijd bij lagere temperaturen is de bindsnelheid verhoogd en werd een gerichtere verbinding tussen koolstof- en rubbermoleculen bereikt. Het gevolg ervan is dat er minder warmte wordt ontwikkeld tijdens het rijden. Dit heeft onder meer een positief effect op het slijtgedrag van de band en de groeven.

Ook de oppervlakvergrotende koelvinnen in de bodem van de groeven en dubbelstaps kuiltjes op de buitenste blokranden zorgen voor warmtevermindering. Aan remeigenschappen en grip op natte wegen is tevens gedacht.

Exclusief

De banden voor de E-klasse van de Mercedes Benz worden exclusief geproduceerd in de Hongaarse bandendenfabriek van de onderneming.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.