Winterbanden, Lidl, webshop

Fikse kritiek op verkoop winterbanden door Lidl

De Duitse belangenorganisatie BRV heeft fikse kritiek geuit op de verkoop van winterbanden via de website van supermarktketen Lidl. De afbraakprijzen die voor de producten worden gerekend, getuigen niet van enig verantwoordelijkheidsgevoel naar de bandenbranche, zo stelt de BRV. 

Het productenaanbod van de Duitse webwinkel is onlangs uitgebreid met enkele banden en een band-wielcombinatie van de merken Goodyear en Hankook. De prijzen voor banden variëren van 49,99 tot 79,99 euro. Voor de band-wielcombinaties met lichtmetalen wielen van Rial moet een kleine 140 euro neergeteld worden. Klanten kunnen bij de 3.400 online aanbevolen montagestations door heel Duitsland terecht voor de installatie van hun aankopen.

Tussenpersonen

Het feit dat de winterbanden juist in dit voor de branche zo belangrijke seizoen voor bodemprijzen worden aangeboden, zit de BRV flink dwars. Hankook heeft in een reactie aan de belangenorganisatie laten weten niets met deze vorm van verkoop te maken te hebben.

Ook Goodyear reageerde op de kwestie: “Wij willen meteen duidelijk stellen dat de producten niet door ons aan de supermarkt geleverd worden. Waarschijnlijk zijn er een of meerdere tussenpersonen in het spel.” Beide merken gaven in de Duitse Automobilwoche te kennen zelfs absoluut niet blij te zijn met het nieuwe verkoopkanaal.

Nederland

De Goodyear Ultra Grip 8 wordt via de Duitse website aangeboden in de maat 205/55T R16 TL-91T. De band kan ook als complete combinatie met de lichtmetalen ‘Giro’ besteld worden. De Hankook i*cept RS is in de maten 165/70T R14 TL, 175/65T R14 TL en 195/65T R15 TL verkrijgbaar.

Vooralsnog zijn de winterbanden alleen via de Duitse website te verkrijgen. Een woordvoerder van de Nederlandse tak van de keten liet weten dat er nog niet gesproken is over een eventuele uitbreiding van het aanbod in ons land.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.