Pneu Expo

Bandenbeurs Pneu Expo is op 9 en 10 april 2014 in Lyon

De volgende editie van de bandenbeurs Pneu Expo is verdeeld over twee dagen en vindt plaats op 9 en 10 april in Lyon. Het bezoekersprofiel van de 2013-editie was als volgt: 36% bandenhandelaren, 15% bandenverkopers, 14% gebruikers (zoals fleetowners), 10% garage of autodealer, 10% car center, 9% bandenproducenten en 6% onderdelen-verkopers. De standhouders van de Pneu Expo zijn dan ook tevreden over de kwaliteit van de bezoekers het afgelopen jaar. “Van de 10 bezoekers op de stand, behoorden er 9 tot de doelgroep”, zeggen ze volgens de beursorganisatie. 

Maar liefst 90% van de bezoekers was tevreden met het resultaat van zijn komst. 77% zal in 2014 opnieuw terugkomen en 35% hebben ter plekke zaken kunnen doen, meldt de beursorganisatie.

Pneu Expo 2014

Pneu Expo Trophies is opgezet voor de 2014 editie. De organisatoren hebben dit jaar geïnnoveerd door wisselende categorieën in te voeren voor aanvragers. Er is een nieuwe categorie gecreëerd; innovaties in banden en accessoires. Verder zijn er twee categorieën samengevoegd, namelijk Innovaties in diensten en innovaties in Milieu. De derde categorie, bedrijfsuitrusting, is gehandhaafd.

Nederlandse bedrijven zijn afgelopen jaar prominent aanwezig geweest op de internationale bandenbeurs Pneu Expo in Lyon (12-14 maart). Zeker 8 Hollandse bedrijven uit de bandenbranche hadden hun tenten opgeslagen op de beurs in Lyon waar in totaal 82 exposanten aan deelnamen. De grote vertegenwoordiging uit Nederland is volgens organisator Eric Bigourdan van Pneu Expo te verklaren omdat Holland het distributieland van autobanden bij uitstek is en vanwege de creativiteit en het ondernemerschap.

Nederlandse bedrijven

Het is de tweede keer dat de Pneu Expo in Lyon werd gehouden. Net als vorig jaar was de deelname van Nederlandse bedrijven aanzienlijk. Met 8 exposanten leverde Nederland de grootste buitenlandse delegatie.

Volgens organisator Eric Bigourdan welhaast een vanzelfsprekendheid omdat ‘met name in de distributie Nederland Europees gezien de spin in het web van de autobandenhandel is’. Ondanks de wat tegenvallende bezoekersaantallen van Pneu Expo 2013 (mede veroorzaakt door de extreme weersomstandigheden), vonden de Nederlandse ondernemers het zeer belangrijk om op de beurs aanwezig te zijn.

Handel

Niels van Dijk van S&H Tyres: “De eerste maanden van het jaar is de handel in zijn algemeenheid niet al te best geweest. Wij wilden ons daar profileren en natuurlijk contacten leggen of verstevigen binnen de Franse markt maar ook daar buiten.”

Ook voor Carlo Faasen van EuroTyre was Pneu Expo een uitgelezen mogelijkheid om de bakens op Frankrijk te richten. “We hebben sinds kort Achilles aan onze merknamen toegevoegd en daarvoor de exclusieve rechten voor de Franse markt gekregen. Dan is het vanzelfsprekend dat je je op deze beurs toont. We zitten al stevig in de Spaanse en Portugese markt, maar we willen ook in Frankrijk vaste grond aan de voeten krijgen. Daarom is deze beurs heel belangrijk voor ons”, aldus Faasen.

Beurs

Voor Melissa Margenest van Reedijk Banden Import was het de tweede keer dat Reedijk op de beurs in Lyon stond “Voor ons is het heel belangrijk om hier klanten te ontmoeten en nieuwe klanten te werven.”

Voor Rik Zwiers van bandengroothandel Heuver was het vanzelfsprekend om op Pneu Expo aanwezig te zijn. “Onze handel concentreert zich voor 80% op Europa. Duitsland maar ook Frankrijk spelen hier een belangrijke rol in. Pneu Expo is een nieuwe beurs die volledig gericht is op banden en dat maakt het ondanks de wat tegenvallende bezoekersaantallen voor ons zeker interessant.”

Marktaandeel

Het vergoten van de naamsbekendheid was het afgelopen jaar ook voor Peter de Clopper van Molcon Interwheels de reden om een stand op Pneu Expo te hebben. Het bedrijf dat in het Zeeuwse Heinkenszand zijn roots heeft, is een van de grotere spelers op het gebied van landbouw- en industriebanden. “Als je je marktaandeel wilt vasthouden of vergroten dan is een beurs als Pneu Expo van belang. Niet alleen door de bezoekers maar ook door contacten met collega’s.”

Video’s

Bekijk enkele video’s van BandenProTV over de Nederlandse inbreng tijdens Pneu Expo 2013:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.