vrachtwagen, band, Pirelli, 01-serie

Pirelli breidt 01-Serie uit met ST:01 BASE

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli heeft de 01-Serie uitgebreid met de ST:01 BASE. De ST:01 BASE is bestemd voor vrachtwagens met aanhangers en opleggers. De band is speciaal ontworpen om tegen redelijke kosten veel kilometers te maken tegen een lange levensduur.

Daarmee is de band uitermate geschikt voor vrachtvervoer op middellange en lange afstanden. De compound van de band is speciaal ontwikkeld om slijtage zoveel mogelijk tegen te gaan om zo volledige efficiëntie en veiligheid te bieden.

Trailerband

Het maakt daarbij niet uit op welke wegen de band gebruikt wordt. De band is geschikt voor gebruik op zowel lokale wegen (R-band) als op snelwegen (H-band). Gekozen is voor centrale groeven in het loopvlak. Door deze innovatieve geometrie wordt de rolweerstand in de band verminderd wat leidt tot een lager brandstofverbruik.

Door het gebruik van een zigzag-patroon is de kans op stenen in de band ook kleiner geworden. Verder is de zijkant van de band verder verstevigd, waardoor schade aan de zijkanten minder snel mogelijk wordt.

01™ Serie

Pirelli heeft er verder voor gekozen de band te maken van hernieuwbare materialen. Ook bevat de band geen HAOF-materialen (highly aromatic oil), wat de milieubelasting helpt te verlagen.

De 01™ Serie is in 2009 door Pirelli ontwikkeld binnen drie segmenten: de segmenten “Regional” (FR:01 en TR:01) en “Trailer” (ST:01). De ST:01 BASE is de derde loot in het ST:01-segment. Eerder presenteerde Pirelli al de ST:01 Neverending en de ST:01 Formula Trailer.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.