Onderhoudsproduct vervangt lucht in Michelin XZM-banden

Industrial Tyres Amsterdam levert sinds kort een nieuw onderhoudsproduct voor Michelin XZM-banden. De Trojan Tuffil van een lichtgewicht rubbersoort, wordt laag voor laag in de industriebanden geplaatst en vervangt de lucht. “De banden gaan tot wel twee keer langer mee. Ze krijgen meer stabiliteit, scheuren minder snel en er is een kleinere kans op lekkages”, zo stelt de leverancier. Er zou geen verschil in rijcomfort merkbaar zijn.

Binnen 20 minuten kan een luchtband van Trojan Tuffil worden voorzien. Met het gebruik van het product is het bijstellen van de druk en het oppompen van banden niet meer nodig.

Michelin

Tests die werden uitgevoerd door Michelin wijzen uit dat de Trojan Tuffil voor 27 procent meer stabiliteit zorgt. Daarnaast zou de capaciteit van de lading met de helft worden verhoogd. “Het product is daarnaast meerdere keren te gebruiken en dus milieuvriendelijk”, aldus een woordvoerder van de leverancier.

Lucht in het rubber van het onderhoudsproduct voorkomt hitte in de band. Hierdoor moet voortijdige slijtage voorkomen worden. “Voordat we de Michelin XZM-band op de velg monteren, wordt de rubbersoort laag voor laag op de band geplaatst. Op die manier heeft een luchtband alle voordelen van een volrubberband”, zo stelt de leverancier. Volgens Industrial Tyres Amsterdam is de band ideaal voor onder andere heftrucks en industriële translifters.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.