Michelin ontwikkelt opnieuw ’s werelds grootste tractorband

Michelin heeft sinds kort een nieuw record van de grootste tractorband ter wereld op haar naam staan. De bandenfabrikant ontwikkelde de AxioBib IF900/65R46 die maarliefst 900 millimeter breed en 2,32 meter hoog is. Dat is 17 centimeter hoger dan de Michelin-band uit 2006 die inmiddels op nummer twee staat. 

De banden kunnen per stuk een kleine 11.000 kilo dragen en halen een snelheid van 65 km/h.

Lagedrukband

De lagedrukband werd ontwikkeld op basis van de Michelin Ultraflex Technology, waardoor de bodemverdichting minimaal is. Bodemverdichting ontstaat doordat de grond onder invloed van hoge wieldruk van vrachtauto`s of grondbewerkingsmachines wordt samengedrukt en kan van invloed zijn op flora en fauna.

De AxioBib IF900/65R46 is voortgekomen uit een partnership van Michelin en verschillende producenten van landbouwmachines.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.