Avond Storm 3D X-M, motorband, profiel

Avon breidt Storm 3D X-M range motorbanden uit

Avon komt met een aantal nieuwe maatvoeringen van de Avon Storm 3D X-M. Een band die bedoeld is voor sportief georiënteerde motorrijders, die hun motor ook voor lange afstanden en woon-werkverkeer gebruiken. Deze groep heeft een band nodig die bij een sportieve rijstijl over optimale grip en stabiliteit beschikt, maar die daarnaast ook een lange levensduur biedt. 

Avon komt aan deze wensen tegemoet door de technologie van de zeer populaire Avon Storm band te combineren met een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Loopvlak

Zo is de Avon Storm 3D X-M voorzien van een loopvlak met kruisende, driedimensionale punten in de smalste profielgroeven. Deze constructie verbetert de stabiliteit, de grip en de opwarmtijd, terwijl ze de flexibiliteit van het loopvlak indamt.

Daarnaast is de Storm 3D X-M voorzien van hoogwaardige rubbersamenstellingen met veel silica, dat de natte grip sterk verbetert. Deze rubbersamenstellingen worden zowel in mono-compound als in multi-compoundloopvlakken toegepast.

Motoren

De Avon Storm 3D X-M (voor eXtra Mileage) is bedoeld voor motoren als de Kawasaki ZZR1400, de Suzuki Hayabusa, de Honda Blackbird, de BMW R1200 en de Yamaha FJR1300. De band was al leverbaar in de maten 120/70-ZR17 (voorband) en 180/55-ZR17 en 190/50-ZR17 (achterband). Daar komen een flink aantal maatvoeringen bij.

De Avon Storm 3D is via de dealer vanaf januari 2014 verkrijgbaar in alle gangbare maten. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Avond Storm 3D X-M, motorband, maten

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.