Hankook_Tire_Partners_With_Lanxess_for_High-Performance_Tyre_Technology_Development_lr_Lee_Grub_02

Samenwerking Hankook en Lanxess voor ontwikkeling bandenrubber

Hankook Tire is onlangs een partnerschap aangegaan met Lanxess voor de ontwikkeling van hoogwaardige bandentechnologie. Het technische partnerschap is gericht op de ontwikkeling van nieuwe synthetische rubbersoorten en technologieën voor hoogwaardige banden. Hiermee kan de R&D afdeling van Hankook Tire de geavanceerde bandentechnologie verder versterken.

Lanxess is de grootste leverancier van synthetisch rubber wereldwijd. De partijen gaan een gezamenlijke ontwikkeling van technologieën voor synthetisch rubber voor hoogwaardige banden opzetten. Krachtens de overeenkomst zullen de beide bedrijven onderzoek doen naar de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige soorten synthetische rubber en toepassingen waarmee de prestaties van banden vanaf vroege productontwikkelstadia kunnen worden vergroot.

Hoogwaardige banden

Een eerste stap tot een partnerschap werd gezet in 2008 in de vorm van levering van kernmaterialen voor hoogwaardige banden, zoals solution styrene butadiene rubber (S-SBR) en neodymium performance butadiene rubber (Nd-PBR). Het nieuw opgerichte technische partnerschap zal de banden tussen de beide ondernemingen aanhalen en de samenwerkingsgebieden in de toekomst vergroten voor de ontwikkeling van synthetische rubberoplossingen voor hoogwaardige banden.

Deze vorm van technisch partnerschap maakt deel uit van de permanente R&D inspanningen van Hankook Tire. In combinatie met de investering van het bedrijf in een nieuw centraal R&D-centrum alsmede een engineering-testcentrum in Korea, wordt van deze extra R&D inspanning, die gebaseerd is op het veel intensiever interactief delen van kennis met het partnerbedrijf, verwacht dat het de technologische vooruitgang van Hankook Tire op zijn concurrenten nog verder zal vergroten.

Hankook Tire

Sang Ju Lee, Senior Vice President en directeur van Global R&D bij Hankook Tire, zegt hierover het volgende: “Op basis van onze beproefde technologische perfectie mikt Hankook Tire op de sector in hoogwaardige banden. De onafgebroken R&D en investeringen maken hierbij deel uit van de koers die het bedrijf volgt om een wereldwijde topspeler in het bandensegment te worden.”

Hij voegde hier nog het volgende aan toe: “Onze onafgebroken R&D inspanningen binnen dit technische partnerschap zullen er verder toe bijdragen dat we onze positie als mondiale premium bandenfabrikant met nog geavanceerdere bandentechnologie zullen verstevigen.”

Lanxess

Joachim Grub, directeur van de business unit Lanxess Performance Butadiene Rubbers, zegt hierover het volgende: “Lanxess heeft een sterke reputatie op het gebied van geavanceerde en customized R&D inspanningen; ‘innovatie’ is daarbij zijn drijvende kracht. Binnen dit nieuwe technologische partnerschap zullen wij Hankook Tire ondersteunen om een sleutelpositie te verkrijgen als wereldwijde bandenfabrikant van hoogwaardige producten op basis van hypermoderne technologieën.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.