Bridgestone koopt nieuwe locatie voor bandenproductie in China

Bandenfabrikant Bridgestone heeft bekendgemaakt dat haar dochteronderneming in China een nieuwe locatie heeft gekocht voor de verhuizing van haar productiefaciliteit. De fabriek, die in de stad Shenyang in de Chinese provincie Liaoning is gevestigd, produceert banden voor vrachtwagens en bussen. 
 


De nieuwe locatie omvat ongeveer 395.000 m² en met de aanschaf  is een investering van in totaal bijna 100 miljoen dollar (ongeveer 8,2 miljard yuan) gemoeid.

Snelheid naar de markt

Wereldwijd streeft Bridgestone ernaar om samen te werken met plaatselijke regeringen om bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio’s waar ze werkzaam is. Tegelijkertijd ontwikkelt de Group systemen om haar “snelheid naar de markt” te verbeteren om snel op de productbehoeften van haar klanten in te spelen. China is de grootste groeimarkt voor autobanden.

De nieuwe locatie heeft een productiecapaciteit van 3700 banden per dag. Op de site werken ongeveer 1200 mensen.

Bridgestone

Bridgestone Nederland maakt deel uit van Bridgestone Europe (BSEU) – met het Europese hoofdkantoor in Brussel, België – de belangrijkste regionale dochteronderneming van Bridgestone Corporation te Tokio, ‘s werelds grootste producent van banden en andere rubberproducten. Bridgestone Europe heeft eigen R&D-faciliteiten, 8 fabrieken en kantoren in meer dan 30 Europese landen, waar meer dan 13.000 mensen werken.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.