tractorbanden

Goodyear stopt met productie tractorbanden in Europa

Goodyear heeft aangegeven definitief te stoppen met de productie van tractorbanden in Europa. Reden is de sluiting van de fabriek in het Franse Amiens, die 60 procent van de productie voor zijn rekening neemt. De sluiting is gepland in 2014. Voor de productielijn voor tractorbanden kan zich nog een koper melden.

Goodyear geeft als officiële verklaring zich te willen concentreren op haar kernactiviteit. De bandenfabrikant heeft al sinds 2005 meer nadruk gelegd op de productie van landbouwbanden in de Verenigde Staten en sinds 2011 ook in Zuid-Amerika. De regio’s Azië en de Pacific worden door de nieuwe plannen niet getroffen, zo laat men weten.

Verliesgevend

De productie in Frankrijk zou al jarenlang verliesgevend zijn ( 50 miljoen euro per jaar). De beslissing om hier de productie te stoppen te stoppen heeft ook gevolgen voor de productie in andere plaatsen in Europa, zoals Polen.

Goodyear ligt in feite al sinds 2007 jaarlijks met de bonden overhoop als er over de lonen onderhandeld moest worden. In deze periode probeerden de Amerikanen ook van de fabriek af te komen maar dat is tot nu toe niet gelukt. Nu wordt er dus definitief de stekker uit getrokken.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.