autobanden Engeland

Bandenmarkt Engeland gezond maar zeer competitief

De bandenmarkt in het Verenigd Koninkrijk blijkt zeer gezond te zijn met een gemiddelde omzetstijging van 7,9%. Toch lijkt een aantal bandenbedrijven de competitie niet aan te kunnen. Dat blijkt uit een onderzoek van Plimsoll.

Het onderzoek onder 400 toonaangevende bandenbedrijven concludeert dat buiten de omzetstijging ook de winstmarges in de sector stijgen tot 2,9 %. Desalniettemin blijkt de concurrentie 21 van deze bedrijven te groot te worden. Zij moeten vrezen voor hun voortbestaan.

Snelheid

Volgens de onderzoekers is er altijd een deel van de bedrijven in de bandensector dat op een geven moment niet meer mee kan. Maar de snelheid waarmee nu grote spelers omvallen is wel opmerkelijk. Duurde het voorheen tien jaar voordat een groot bandenbedrijf uiteindelijk het faillissement moest aanvragen  Nu gebeurt dat in een tijdspanne van twee tot drie jaar, aldus het onderzoek.

Conservatief

De oorzaak achter de problemen die sommige bedrijven kennen, is dat ze niet volledig meegaan met de tijd. Ze zijn te conservatief in het benaderen van klanten en lopen amper mee in de internet en social media-ontwikkelingen.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.