Kwik-Fit helpt vijftig leerlingen aan een baan

Kwik-Fit helpt bij de start van het nieuwe schooljaar vijftig leerling autotechniek aan een baan. De fastfitter stimuleert zo de werkgelegenheid onder de jeugd. Terwijl het aantal autogarages de laatste jaren terugliep, investeert Kwik-Fit in het leggen van een goede basis voor verdere groei in de komende jaren. Nog nooit eerder had het bedrijf meteen al bij de start van het nieuwe schooljaar plek voor vijftig leerlingen.

Als erkend leerbedrijf werkt de keten samen met alle ROC’s in Nederland die de BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende leerweg) autotechnicus niveau 2 verzorgen. De leerlingen gaan het praktijkdeel van de opleiding volgen bij één van de 182 filialen en krijgen bovendien extra praktijkonderwijs in de Kwik-Fit Academy in Harderwijk.

Opleiding

“Kwik-Fit is de grootste autoserviceketen van Europa en we vinden het daarom onze taak om te investeren in opleidingsmogelijkheden voor jonge talenten,” aldus Bert de Jonge, HR-manager bij het bedrijf. “Bovendien zijn wij in de afgelopen jaren van een fastfitter uitgegroeid tot een fullservice bedrijf en zorgen we op deze manier dat we ook in de toekomst goed opgeleide automonteurs hebben voor een uitgebreid servicepakket.”

Kwik-Fit heeft nog een aantal leerwerkplekken beschikbaar voor leerlingen autotechnicus niveau 2. Kijk voor meer informatie op werkenbijkwikfit.nl.

Lees ook: Kwik-Fit lanceert nieuwe servicedienst voor MKB’ers

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.