trelleborg

Overname Industriebanden Beheer door Trelleborg

De Zweedse bandenfabrikant Trelleborg heeft per 1 februari de activiteiten van het Nederlandse Industriebanden Beheer overgenomen. Het bedrijf met standplaats Ridderkerk is gespecialiseerd in de distributie en service van industriebanden en is voornamelijk actief in Nederland zelf. Industriebanden Beheer haalde het afgelopen jaar een omzet van 6 miljoen euro.

Met de acquisitie kan Trelleborg haar Europese distributienetwerk verder vergroten. “Deze acquisitie geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien in Europa”, aldus Maurizio Vischi, Business Area President van Trelleborg. “Hiermee versterken wij onze positie in de markt.”

Trelleborg produceert landbouwbanden en industriebanden.

Positie

Trelleborg is zijn positie in de markt flink aan het versterken door middel van overnames.  Zo nam het in januari van dit jaar Maine Industrial Tire over dat eveneens in industriebanden is gespecialiseerd. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 92 miljoen dollar en telt in totaal 650 medewerkers. Het bedrijf heeft fabrieken in China.

Strategie

Volgens Trelleborg is de acquisitie onderdeel van de strategie om haar positie te versterken in winstgevende marktsegmenten in de grootste industriële bandenmarkten China en Noord-Amerika.

Maine Industrial Tire is opgericht door de Ganz-familie uit Massachusettes en de Elowitch familie uit Maine, oprichter van Maine Rubber in 1949. Dit laatste bedrijf werd onderdeel van de GPX Tire International; na diens faillissement in 2010 veranderde de naam in Maine Tire.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.