Ex-Apollo-verkoper wordt productmanager bij Heuver

Bas Sanders is per 1 juni werkzaam als nieuwe productmanager voor de afdeling Landbouwbanden bij Heuver, een spilfunctie volgens de groothandel. “De druk was in de  landbouwsector de laatste tijd hoog, maar wij zagen toch ons klantenbestand groeien”, zegt directeur Bertus Heuver. Sanders was in het verleden ook werkzaam bij bandenproducten Apollo Vredestein.

”Het aantal bandentypen groeit, net als de toepassingsmogelijkheden en verkoopkanalen”, legt Heuver uit. ”Enerzijds worden machines moderner en spelen bandenproducenten daar, om niet achterop te raken, op in met nieuwe banden. Anderzijds zien we dat de digitalisering van het verkoopkanaal ook in deze sector doorzet. Dat vraagt een nieuwe benadering en focus.”

Apollo

Met dat in gedachten koos het bedrijf ervoor om voor de afdeling Landbouwbanden een nieuwe productmanager aan te stellen. Dat moest iemand zijn met brede bandenervaring én iemand die de klik met de jonge, hedendaagse manager van het agrarisch bedrijf kan maken. ”Bij die zoektocht bleek Bas Sanders de geschikte kandidaat. Met hem erbij vergroten we onze slagkracht.”

Sanders (33) doorliep bij verschillende bedrijven diverse verkoopfuncties en kwam vijf jaar geleden in dienst bij Apollo Tyres. Daar had hij uiteindelijk het hele spectrum voor de nationale handel onder zijn hoede.

Landbouw

“Mijn overstap naar Heuver stoelt op drie pijlers. Allereerst de goede reputatie van Heuver. Maar ook het internationale karakter en het brede meer-merken-aanbod.” In zijn nieuwe functie geeft Sanders sturing aan de afdeling en is eindverantwoordelijke voor goede documentatie en digitale toegankelijkheid van alle landbouw-gerelateerde producten.

Tegelijkertijd heeft hij een stem in het inkoopbeleid. “Wat mij ook aanspreekt”, zegt Sanders, “zijn de contacten met key-accounts en de kansen die er op OEM-gebied liggen. Daar ga ik extra aandacht aan geven.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.